Nederlands: Visie


Somnathapura
Atisha Travel’s visie:

Geef toerisme meer betekenis

Atisha Travel is een jonge, kleinschalige gespecialiseerde touroperator: Wij bieden reizigers uit Nederland en Duitsland een onvergetelijke reis in zuid-India en vergeten daarbij het welzijn van de plaatselijke bevolking niet. Onze passie is om toeristen veel originele reisdoelen aan te bieden, maar bovenal meer zinvol en doelbewust te reizen dan met bestaande reisorganisaties mogelijk is. Wij zijn er voor mensen die graag eens naar India willen maar afgeschrikt worden door de groepsreizen die de nu worden aangeboden. Er zijn veel mogelijkheden als we erin slagen om de juiste persoonlijke sfeer te scheppen en die authenticiteit kunnen overbrengen op het Nederlandse en Duitse publiek: maar nog belangrijker is, dat op de bestemming alles samenkomt en voor een onvergetelijke ervaring zorgt: Incredible India op zijn best! Toeristen vinden het fijn om zich welkom te voelen en gewaardeerd te worden, ze zijn best bereid om iets meer te betalen voor wat extra aandacht, wij gaan niet uit van een minimaal budget. Ons uitgangspunt is om verantwoord toerisme aan te bieden, met respect voor het reisdoel, wij willen dit idee ook uitdragen. Wij doen dit door betrokken te zijn bij de plaatselijke natuur en bevolking, we steunen het lokale onderwijs en bevorderen de medische voorzieningen en bieden op deze manier een totaalconcept in verantwoord toerisme.

Vermindering van armoede door toerisme

We leren onze gasten graag kennen en stellen hen in de gelegenheid om hun kwaliteit van leven te verbeteren door met India in contact te komen: met de holistische Ayurvedische geneeskunst bijvoorbeeld, of door de spirituele tradities te leren kennen, of met een verblijf in een van de natuurreservaten. De meeste mensen beginnen aan een vakantie als een welkome en verdiende onderbreking van een drukke baan, maar India heeft zoveel meer te bieden! He kan een vakantie worden die leidt tot een verbetering van je mentale en fysieke gezondheid. En des te waardevoller is het te weten, dat je reisplannen ook feitelijk  bijdragen om het welzijn ter plaatse te verbeteren. Er zijn Indiers die in economisch opzicht erg arm zijn, de boerenbevolking bijvoorbeeld. Maar ze kunnen een rijke culturele of spirituele traditie hebben die toeristen aanspreekt. Onze gasten willen niet alleen maar toeristische attracties bezoeken en een authentieke ervaring van het land opdoen, maar zijn ook op de hoogte van de schaduwkant van massatoerisme: Bijvoorbeeld de verstoring van lokale leefgewoonten en de schade aan de wildstand in de natuurreservaten; niemand vindt het leuk om als curiositeit door camera’s achtervolgd te worden. Ons doel is een luxe maar toch avontuurlijke reis aan te bieden; veilig transport, goed voedsel en comfortabele kamers. Nog belangrijker als dit is het contact met de lokale medewerkers van Atisha Travel, want zij zijn het die helpen de reis voor de gasten onvergetelijk maken.

Toegewijd aan duurzaam en verantwoord toerisme

Wij zijn er voor de toerist/reiziger die niet van de ene naar de andere bezienswaardigheid gejaagd wil worden maar de tijd wil nemen het land te leren kennen. Voor de toerist die herkent dat de meeste toeristen onpersoonlijke trips maken, reizen die – hoewel op eigen wensen afgestemd – een stereotiepe toeristische orientatie houden. We willen ons onderscheiden: we denken dat er veel meer toeristen naar India kunnen komen met een oprechte belangstelling voor menselijke waarden, met een open oog voor de behoeften op het platteland, waar overigens de meest prachtige archeologische bouwwerken staan. Onze gasten vinden het prettig te weten dat hun bezoek bijdraagt aan de medische zorg en educatie van de mensen die rondom dit cultureel erfgoed wonen, deze vorm van geven en nemen helpt direct om dit erfgoed te onderhouden en voor de toekomst veilig te stellen.

Hoe onze benadering zich onderscheid

Wij staan in nauw contact met de Atisha Charitable Trust (ACT) dit is een Indiase charitatieve instelling die sociale projecten steunt en initieert: Gevestigd op het platteland, twintig kilometer van Mysore,  organiseert ACT de verstrekking van medische zorg in afgelegen gebieden en ondanks hun boeddhistische wortels zetten zij zich oprecht in voor het seculiere onderwijs. De trust is opgericht door de tibetaanse tulku Kundeling Rimpoche, hij is Indier van geboorte en een sociaal betrokken boeddhist. De kennis en expertise van de trust op dit gebied wordt gebruikt om de economisch achtergestelde groepen te ondersteunen. Door het stimuleren van kleinschalige ontwikkelingen en voorzieningen in de plattelandsdorpen wordt de leefbaarheid direct verbeterd. Er liggen ambitieuze plannen voor uitbreiding van de medische voorzieningen. Moderne medische zorg, zoals mobiele klinieken, kunnen worden gecombineerd met alternatieve geneeswijzen: Zuid-India is rijk aan medicinale kruiden die in de holistische gezondheidsleer van de Ayurveda worden gebruikt, het idee is om deze therapie voor de armen gratis ter beschikking te stellen. Ook liggen er plannen klaar om landbouwers te assisteren een ‘tweede tak’ te ontwikkelen, zodat zij hun familie kunnen onderhouden in tijden van droogte of misoogst. Armoede door misoogsten en schuldproblematiek maken veel boeren wanhopig. Schoolkinderen hebben niet alleen behoefte aan schrijfbenodigdheden, ook krijgen ze te weinig vers fruit en melkproducten. Door de ACT te ondersteunen investeert Atisha Travel direct in het welzijn van de lokale bevolking, op deze manier geeft deze tour operator je reis een bredere betekenis: we geven iets terug.

Mogelijkheden scheppen:

Om te beginnen richten we ons op Mysore en Zuid-India, in deze fascinerende en veelzijdige omgeving zijn veel mogelijkheden om rondreizen te organiseren: van natuureservaten tot tempelcomplexen, van de tropische regenwouden tot de koele hill-stations met thee- en koffieplantages, er is hier erg veel te zien. Hoe je reis er precies uit komt te zien, kun je voor een groot deel zelf bepalen, door een keuze te maken uit het brede aanbod. We geven je de mogelijkheid om een unieke ervaring op te doen: reizen en contact maken met de levende spirituele tradities, ongerepte natuur of wellness via een Ayurvedische kuur die in de reis opgenomen kan worden. Maar welke keuze je ook maakt, je weet zeker dat een deel van het geld dat je spendeert terecht komt bij de plattelandsbevolking van Zuid-India zelf en daar gebruikt wordt voor scholing en medische zorg. Atisha Travel’s doel is om een positieve kracht te worden en een centrale plek te verwerven in de toeristische sector, we willen dit bereiken door de kloof tussen de toerist en de lokale bevolking te overbruggen. Individuele reizigers, families en groepen bieden wij een avontuurlijke maar verantwoorde vakanties met een doelgerichte besteding van het budget, waardoor je reis zinvoller wordt en in een breder perspectief staat: Je bezoek aan India heeft geen schadelijke gevolgen maar juist positieve gevolgen voor de lokale bevolking. Of ga mee met een van onze rondreizen en maak kennis met de legendarische mengelmoes van geloven en culturen waardoor je Indiareis een spiritueel avontuur wordt.

 

Veel mensen weten wel dat India een land is waar ongelooflijk veel te zien en te beleven valt, maar het is ook een land vol tegenstellingen, het kost wat tijd om daar aan te wennen. Het reizen is niet zo eenvoudig en kost soms veel tijd en energie. Door onze persoonlijke benadering kun je echter snel op­­­­­ de gebruiken van het land afstemmen, waardoor je meer geniet van alles dat er te zien is!

Kortom: AtishaTravel schept mogelijkheden: voor de toerist om de spectaculaire zuid-Indiase natuur en cultuur te ontdekken, voor de Indiase plattelandsbevolking om hun welzijn te vergroten, alles op een duurzame en verantwoorde wijze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s