Atisha Kirti Danza

Voor bestudering en in stand houden van het Mahjayana-Vajrayana Boeddhisme zoals door lama Tsongkhapa ontsloten en uitgedragen.

EPSON scanner image

Stichting Atisha Kirti Danza:

Stichting Atisha Kirti Danza (Atisha’s wapperende vlag)  heeft ten doel de kennis en wijsheid van het Mahayana Vajrayana Boeddhisme toegankelijk te maken.

De 13e Kundeling Rimpoche is al meer dan twintig jaar onze spirituele gids. We bieden verschillende mogelijkheden aan om je in deze Boeddhistische filosofie te verdiepen. Hoogtepunt vormen de lesweken met Kundeling Rimpoche, die  jaarlijks zo’n twee weken aanwezig is.  Daarnaast zijn er meditatie-avonden en spirituele beoefeningen,  zie elders (Programma)  voor het actuele aanbod.

De stichting steunt, naast het Boeddhisme, ook andere doelen die vrede en harmonie bevorderen, zie op de pagina: “Buddhism in action”  voor actuele informatie.

Kundeling Rimpoche is de abt van het Kundeling klooster en voorzitter van de Atisha Charitable Trust. Het originele Kundeling klooster staat in Lhasa, (Tibet) maar doordat veel Tibetanen hun land zijn ontvlucht naar India, bevindt zich nu ook een Kundeling klooster in de buurt van Mysore.  De 12e Kundeling reisde voor medische hulp van Tibet naar Calcutta maar  overleed daar. Enige tijd later, in 1959, werd de 13e Kundeling in Calcutta uit Tibetaanse ouders geboren: Hij werd als gereincarneerde Kundeling herkend nadat hij op jonge leeftijd in een klooster was ingetreden, en lis ater als zodanig geïnstalleerd met een ceremonie in Kathmandu. De Kundeling-lijn bestuurde  in Tibet als abt het gelijknamige klooster en als regent één van de vier Tibetaanse provincies.  De huidige Kundeling is een krachtige persoonlijkheid, volledig geworteld  in de overleveringslijn en hecht grote waarde aan de zuiverheid van de traditie, omdat daarin de kracht van de Ganden Close-lineage bewaard wordt. Toch is hij beslist geen traditionele leraar te noemen, omdat hij zeer innovatief met de Boeddhistische kennis omgaat.

Atisha Kirti Danza steunt de “Atisha Charitable Trust”  in India en is er dus óók voor praktische hulp: door het doneren van allerlei nuttige goederen en voeding aan de Indiase bevolking via de plaatselijke basisscholen en het mede-organiseren van ‘Medical Camps’ waarbij kosteloos medische hulp wordt geboden aan mensen die het zonder huisarts en tandarts moeten stellen. Zie bijgaande foto’s voor een indruk:   Buddhism in action !IMG-20180705-WA0017-2 IMG-20180705-WA0012-2IMG-20180705-WA0003-2IMG-20170402-WA0015IMG-20170305-WA0010IMG-20170305-WA0001

IMG-20151206-WA0000[1]